Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

A NEW BOYFRIEND

Ο θρυλικός γαλλικός οίκος Chanel πρόσφατα κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους, στην οποία η μούσα του οίκου και πρωταγωνίστρια της καμπάνιας Alice Dellal ποζάρει με το νέο φίλο της γυναίκας... το πολυπόθητο must have αξεσουάρ της σεζόν, τη νέα Boy Bag. 


  Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Karl Lagerfeld γύρισε ο ίδιος το βίντεο για τη νέα συλλογή από τσάντες Chanel ταξιδεύοντάς μας πίσω στη δεκαετία του ‘20 και στις ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Boy Bag ονομάζεται η ολοκαίνουρια σειρά από τσάντες του οίκου και, όχι, δεν πρόκειται για αντρική κολεξιόν. Η συλλογή είναι ιδιαίτερα κομψή και ταυτόχρονα ανατρεπτική, ενώ οφείλει το όνομά της στο μεγάλο έρωτα της Coco Chanel, τον επιχειρηματία Boy Capel. Συνοδευόμενη από μουσική πιάνου, η καμπάνια εμπνέεται από μια κρεμαστή σπορ τσάντα που κρατούσε η ίδια η Coco Chanel στο παρελθόν, αλλά και από το αυθεντικό ανδρόγυνο στιλ της. “Η Chanel χρησιμοποιούσε υφάσματα από ανδρικά εσώρουχα για να φτιάξει φορέματα. Είχε αυτό το αγορίστικο στιλ, στην πραγματικότητα πρόκειται για το ίδιο το πνεύμα της Chanel”, εξηγεί ο Karl Lagerfeld για τη νέα συλλογή. Η ολοκαίνουρια σειρά από τσάντες αποτελεί μια έκπληξη, καθώς ξεφεύγει από τα κλασικά κομμάτια που έχουμε συνηθίσει από τον οίκο. Ταυτόχρονα, βέβαια, προσφέρει και έναν αέρα ανανέωσης και δημιουργικότητας. Οι τσάντες διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σε τρεις αποχρώσεις: Σε βαθύ κόκκινο, σε μαύρο και σε ιβουάρ.
Και σε ταινία 
Στο βίντεο της καμπάνιας που ονομάστηκε “My New Friend Boy”, πρωταγωνιστεί το νέο πρόσωπο του οίκου, το μοντέλο και τραγουδίστρια Alice Dellal. Η ανακοίνωση του οίκου αναφέρει: “Στον Karl Lagerfeld αρέσει πολύ το στιλ της μοναδικής, χαρισματικής αυτής νεαρής κυρίας. Η Alice Dellal αποτελεί την ενσάρκωση όλων των στοιχείων που καθιστούν μοναδική τη συλλογή των Chanel Boy Bags, της οποίας σκοπός είναι να απέχει από τις κομφορμιστικές ερμηνείες της θηλυκότητας”. Πράγματι, η 24χρονη Βρετανίδα Alice με το punk rock στιλ της απεικονίζει μια ιδιαίτερα ατίθαση και ανατρεπτική εικόνα της νέας συλλογής, ενώ δηλώνει: “Συνήθως δεν κρατώ τσάντες. Μου αρέσει να αισθάνομαι άνετα και νομίζω ότι το αντρικό ντύσιμο είναι πιο άνετο από το γυναικείο”. Όπως και να’ χει,  το νέο μέλος της οικογένειας Chanel ποζάρει στην κορυφή με τις πιο ελκυστικές προτάσεις της σεζόν. 


Βίκυ Κουλουρή  

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου 2012 του περιοδικού adore)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου