Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Forca Borsalino!


Μια δημιουργική συνεργασία των MAX&Co και Borsalino, έρχεται να εκπροσωπήσει την παράδοση της υπογραφής  “Made in  Italy”.  Μια ξεχωριστή ιστορία ξεκινά με πρωταγωνιστή τη Borsalino, τη φημισμένη μάρκα της οποίας το όνομα έχει γίνει συνώνυμο με τα κομψά καπέλα. 

Ιταλική φινέτσα
Η συλλογή αποτελείται από τέσσερα καπέλα, τέσσερα αποκλειστικά στιλ που συμπληρώνουν την MAX&Co συλλογή και αποκαλύπτουν τις νέες τάσεις της μόδας. Είναι σχεδιασμένα για μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν να διαφοροποιούνται όσον αφορά την ηλικία, το ύφος και το στιλ. Καθένα από αυτά έχει κατασκευαστεί με την απαραίτητη προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ εγγυώνται αποκλειστικότητα , αυθεντικότητα και άριστη ποιότητα τόσο στα υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και στην κατασκευή.  Τα τέσσερα διαφορετικά καπέλα προσδίδουν την απαραίτητη κομψότητα που χαρακτηρίζει την ιταλική παράδοση της μόδας. Η επιλογή των υλικών περιλαμβάνει μάλλινα υφάσματα, ενώ στη χρωματική παλέττα πρωταγωνιστεί το μαύρο, το γκρι και οι ουδέτερες αποχρώσεις. Η συλλογή είναι ήδη διαθέσιμη σε επιλεγμένες μπουτίκ στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ μια νέα συνεργασία ετοιμάζεται μεταξύ των δύο brands για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2012.

IL MIO CAPPELLO
Τα τέσσερα καπέλα ονομάστηκαν Σιένα, Μιλάνο, Ρώμη και Τορίνο και φέρουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Το καπέλο Σιένα είναι ιδιαίτερα αρρενωπό, κλασικό και παραδοσιακό. Κατασκευασμένο από τσόχα, το καπέλο έχει στενό γείσο, ενώ μπορεί να διπλωθεί με ένα δερμάτινο λουράκι.
Το καπέλο Μιλάνο έχει διαδοθεί για το ιδιαίτερο στιλ και design. Είναι πλατύγυρο και σοφιστικέ., ενώ έχει κατασκευαστεί κι αυτό από τσόχα και μπορεί εξίσου να διπλωθεί.
Το καπέλο Ρώμη αντιπροσωπεύει τη διαχρονική γοητεία. Με ένα μεγάλου μεγέθους γείσο, το καπέλο αυτό είναι σέξι και ταυτόχρονα κομψό.
Το καπέλο Τορίνο είναι πιο μοντέρνο και εναλλακτικό, με στενό γείσο και γεμάτο ζωντάνια.

Λίγα λόγια για τη Borsalino
Τα καπέλα Borsalino είναι χειροποίητα. Το μυστικό τους βρίσκεται στα έμπειρα χέρια που τα κατασκευάζουν και στην αυστηρή επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται. Η παραγωγή ενός μόνο καπέλου Borsalino περιλαμβάνει πάνω από 50 διαφορετικά στάδια, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον επτά εβδομάδες εργασίας! Η εταιρία ιδρύθηκε το 1857 στην Αλεξάνδρεια, στα βορειοδυτικά της Ιταλίας από τον Giuseppe Borsalino , ο οποίος αρχικά επισκέφθηκε την Ιταλία για να μάθει πώς λειτουργεί το εμπόριο καπέλων. Εκεί ξεκίνησε και η εταιρία του ως βιοτεχνικό εργαστήριο η οποία έγινε πολύ γρήγορα γνωστή και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η παραγωγή έφτασε τα δύο εκατομμύρια καπέλα το χρόνο.  Σήμερα, η εταιρία παράγει μια ποικιλία από προιόντα όπως καπέλα, γραβάτες, ρούχα, ρολόγια, αρώματα, ακόμα και παλιά ποδήλατα, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει όλη τη γοητεία και την αίγλη του περασμένου αιώνα.


Βίκυ Κουλουρή 

(δημοσιεύτηκε στο περιοδικό adore το 2011)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου