Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΕΤΩΝ...15!


Οι πιο δημοφιλείς σχεδιαστές, τα πιο λαμπερά περιοδικά της κάνουν προτάσεις για συνεργασία. Έχει ήδη καταφέρει να κάνει την παρουσία της αισθητή στα σαλόνια της υψηλής ραπτικής, στην ελίτ των σχεδιαστών, των συντακτών και των μεγάλων οίκων. H Tavi Gevinson, είναι μόλις 15 ετών και έχει σημειώσει  εξαιρετική πορεία στο χώρο της μόδας και της δημοσιογραφίας.


Η Tavi έγινε γνωστή όταν δημιούργησε τη δική της διαδικτυακή σελίδα για τη μόδα το Μάρτιο του 2008 σε ηλικία 11 ετών. Συνήθιζε να γράφει για σχεδιαστές μόδας, ασκούσε κριτική σε περιοδικά και ανέβαζε φωτογραφίες από τα καθημερινά της ντυσίματα. Το blog περιείχε ανάλυση από όλα όσα παρουσιάζονται στις πασαρέλες , καθώς και φωτογραφίες με εκκεντρικά ντυσίματα, που δημιουργεί η ίδια, συνδυάζοντας ρούχα και αξεσουάρ από vintage καταστήματα. Ο τρόπος γραφής της και οι απόψεις της για τη μόδα έγιναν πολύ γρήγορα αντικείμενο σχολιασμού. Οι γονείς της δεν γνώριζαν τι ακριβώς έκανε η Tavi στον υπολογιστή, μέχρι τη στιγμή που ζήτησε την άδειά τους για να εμφανιστεί στο περιοδικό Νew Υork Τimes. «Ποτέ δεν είχα την πρόθεση ν’ αλλάξω τη βιομηχανία ή να ταρακουνήσω τη μόδα», είχε δηλώσει. Οι επισκέψεις στο blog της Tavi ξεπερνούν το 1,5 εκ. το μήνα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εμπνέονται από το στιλ της. 
 Fashion icon
Οκτώ μήνες μετά τη δημιουργία της προσωπικής της διαδικτυακής σελίδας, οι σχεδιάστριες  του αμερικανικού οίκου, Rodarte, Kate και Lora Malivi, θέλησαν να συνεργαστούν με την Tavi. Από τότε έγινε η μούσα του οίκου, βοηθώντας τις δύο σχεδιάστριες να παρουσιάσουν τη συλλογή τους στο διαδίκτυο. Η ίδια , μάλιστα, «ανέβαζε» φωτογραφίες  από το ατελιέ των δύο σχεδιαστριών. Επιπλέον, συμμετείχε στη δημιουργία μιας κολεξιόν, η οποία διατίθεται σε αμερικανικό κατάστημα. Η Lora, στην παρουσίαση της κολεξιόν δήλωσε ότι « Η Τάβι σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Το 2009, συνεργάστηκε με τους Borders & Frontiers στο Λονδίνο για να σχεδιάσει και να λανσάρει το δικό της T-shirt. Αποτέλεσε  έμπνευση για τον Marc Jacobs, Alexander Wank , Karl Lagerfeld και την αυστηρή αρχισυντάκτρια της αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour. Έχει ήδη χαρακτηριστεί « το μέλλον της δημοσιογραφίας» από τη Lady Gaga και το V-magazine. 
«Rookie»
Κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια, σε ηλικία 15 ετών να έχει το δικό της διαδικτυακό περιοδικό που απαρτίζεται απο προσωπικό γύρω στα 40 άτομα και να κεντρίσει την προσοχή πολλών συναδέλφων της. Το περιοδικό ονομάζεται «Rookie» και σύμφωνα με την ίδια δεν είναι οδηγός για το πώς να είσαι έφηβη ούτε για το πως να είσαι γυναίκα. Το περιοδικό εκφράζει τις ανησυχίες και τις απόψεις των εφήβων για όλα όσα τους αφορούν. Η ίδια υποστηρίζει «Αυτό που κάνουμε είναι να δημοσιεύουμε 3 φορές τη μέρα. Όταν τελειώνουν τα μαθήματα, λίγο πριν το δείπνο και αργά το βράδυ». Αμέσως μετά, τo Harper’s Bazaar της ζήτησε να γράψει μια στήλη, ενώ έχει ήδη πάρει συνέντευξη από τη Gwen Stefani . Επιπλέον, γνώρισε την πρώην εκδότρια του περιοδικού, Jane Pratt, με την οποία μοιράστηκε τις ιδέες της για το εφηβικό διαδικτυακό περιοδικό. 
«Vogueista»
Παρακολουθεί τις επιδείξεις μόδας από την πρώτη σειρά, όπως αυτή του Marc Jacobs. Είναι πολύ συχνά καλεσμένη στα fashion shows, ενώ αποτελεί μούσα για τους σχεδιαστές στο Τόκιο. Η ίδια είχε περιγράψει τον εαυτό της ως «μια μικροσκοπική χαζή 13χρονη που κάθεται όλη μέρα μέσα στο σπίτι φορώντας περίεργα σακάκια και χαριτωμένα καπέλα». Τα μαλλιά της είναι συνήθως βαμμένα λευκά ή κόκκινα, φοράει έντονα κραγιόν, μεγάλα γυαλιά και το στιλ της είναι συντηρητικό, καθώς παραπέμπει σε άλλη δεκαετία. Η ίδια έχει δηλώσει ότι επηρεάζεται από κομμάτια της γιαγιάς της, ενώ επιλέγει vintage κοσμήματα και υφάσματα.  Φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Pop το 2009. Η αρχισυντάκτρια, Dasha Zhukova, πήρε η ίδια συνέντευξη από την Tavi , ενώ την προσέλαβε για να γράφει στο μπλογκ του περιοδικού. Από τότε η Τάβι έχει φωτογραφηθεί για την Teen Vogue του Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου και για τη γαλλική Vogue του Φεβρουαρίου. Άτομα σαν τη Tavi, έχουν αναφερθεί ως «η πρώτη σειρά της μόδας». Η ίδια αναφέρει ότι «το ντύσιμο έχει την ικανότητα να παραπέμπει σε αισθήσεις, ατμόσφαιρα,συναίσθημα, σε έναν ολόκληρο κόσμο». Πρόσφατα ονομάστηκε «Vogueista» απ’την ιταλική vogue, ενώ ετοιμάζει βιβλίο με τίτλο «Diary» ,το οποίο θα αναφέρεται στην εφηβεία. 




Βίκυ Κουλουρή 

(δημοσιεύτηκε στο περιοδικό adore τον Οκτώβριο του 2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου