Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ



Το Bulgari Hotel στη Via Privata Fratelli Gabba στην καρδιά του Μιλάνου εξακολουθεί ν’ αποτελεί έναν απ’ τους δημοφιλέστερους προορισμούς διαμονής, με τον οίκο Bulgari να βάζει την προσωπική του σφραγίδα στην πολυτέλεια και τη φιλοξενία.


Η ιδιαίτερη τοποθεσία στο κέντρο του Μιλάνου, το σύγχρονο design και η ποικιλία υπηρεσιών που παρέχονται είναι τα τρία στοιχεία-κλειδιά που καθιστούν το ξενοδοχείο μοναδικό. Και, φυσικά, όλα τα παραπάνω έχουν επιμεληθεί με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και στην ποιότητα που ξεχωρίζει πάντα τις δημιουργίες του οίκου Bulgari.

Στους κήπους του Μιλάνου
Το ξενοδοχείο Bulgari έχει χτιστεί σε μια απ’ τις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Μιλάνου, η οποία είναι πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά και κοντά σε πολυτελείς προορισμούς για shopping. Βρίσκεται στην πανέμορφη περιοχή Brera και στην καρδιά ενός ιδιωτικού κήπου 4000m2 δίπλα στο Βοτανικό Κήπο. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο πρώτος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κήπου χρονολογείται από το 1300. Η Via Montenapoleone, η Via della Spiga και η Σκάλα του Μιλάνου βρίσκονται μόλις δυο βήματα μακριά. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου το καθιστά μια πραγματική όαση ηρεμίας και γαλήνης. Είναι ένας χώρος ανάμεσα απ’ τον κήπο και το φωτεινό και φιλόξενο spa , ο οποίος προορίζεται για διαλογισμό και αυξάνει τη γενικότερη χαλαρωτική αύρα και διάθεση.
«Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου Bulgari Hotels & Resorts σ’ αυτήν την εξαιρετική τοποθεσία στην καρδιά του Μιλάνου. Αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας για σύγχρονη πολυτέλεια στον τομέα της φιλοξενίας. Πιστεύουμε ότι αυτό το ξενοδοχείο αντανακλά το ανανεωτικό πνεύμα και κύρος του οίκου Bulgari σ’ όλο τον κόσμο», είχε δηλώσει ο γενικός διευθυντής του οίκου, Francesco Trapani, στα εγκαίνια του ξενοδοχείου το 2004.


Με την υπογραφή Bulgari
Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Antonio Citterio και τους συνεργάτες του το ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο με μαύρο μάρμαρο απ’ τη Zimbabwe, μπρούντζο, μαύρο γρανίτη και λευκό μάρμαρο, ενώ οι σουίτες και τα δωμάτια είναι φτιαγμένα από μασίφ φύλο βελανιδιάς και τικ. Σε όλους τους χώρους συναντάμε σύγχρονα ιταλικά έπιπλα και λεπτομέρειες ειδικά σχεδιασμένες απ’ τον Citterio. Το ξενοδοχείο αριθμεί συνολικά 58 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα απ’ τα οποία έχουν θέα στον κήπο και χώρους ειδικά διαμορφωμένους για διαλογισμό. Παντού αναγνωρίζεται το χαρακτηριστικό Μιλανέζικο ύφος και η αρχιτεκτονική: στο εστιατόριο, στο bar, στη βεράντα, στο καθιστικό του κήπου, στην prive τραπεζαρία, στο spa. Και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά. Το Bulgari Hotel είναι πράγματι ένα παράδειγμα του απόλυτου design, στο οποίο το κάθε στοιχείο έχει μελετηθεί πολύ προσεκτικά προτού ενσωματωθεί στο σύνολο: απ’ τα πόμολα της πόρτας έως και ολόκληρη την πρόσοψη, απ’ το κάθε έπιπλο έως και τα αξεσουάρ γραφείου, από την αρχιτεκτονική έως τα υαλικά και τα υφάσματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά συνεπές design, το οποίο καθιστά το όλο περιβάλλον ένα αρμονικό σύνολο.
 Spa-νια χαλάρωση
Ο χώρος του spa είναι καταφύγιο για το μυαλό, τη ψυχή και το σώμα. Η μεγάλη πισίνα, το μίνιμαλ hamam και το εντυπωσιακό χρυσό, πέτρινο λουτρό είναι διακοσμημένα με χρυσά και σμαραγδένια μωσαϊκά, τα οποία αντανακλούν μια ανατολίτικη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία. Οι θεραπείες προέρχονται από διαφορετικές πηγές έμπνευσης, απ’ το Μπαλί και τη Χαβάη μέχρι τις ρίζες της Ανατολής και περιλαμβάνουν την αρωματοθεραπεία, το shiatsu, τις ζεστές πέτρες ηφαιστείου, την ayurveda και τη ρεφλεξολογία. Επιπλέον, στο χώρο του spa προσφέρονται τα τέσσερα «Τελετουργικά της ημέρας», όπως ονομάζονται, η Αρμονία, η Πολυτέλεια, η Απόδραση και η Γαλήνη.
Kings and queens
Το άψογο service υψηλών προδιαγραφών που προσφέρουν οι πάνω από 100 εργαζόμενοι διαμορφώνεται για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε φιλοξενούμενου ξεχωριστά. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο Bulgari Hotel προορίζονται να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό φιλοξενούμενο. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται prive ξεναγήσεις στις καλύτερες αποδράσεις της Ιταλίας με ιδιωτικό αεροπλάνο, λιμουζίνα ή yacht, καθώς και στη Lago di Como με υδροπλάνο και στη Lago Maggiore με ελικόπτερο. Επιπλέον, ο κάθε φιλοξενούμενος έχει στη διάθεσή του έναν προσωπικό στιλίστα, έναν προσωπικό γυμναστή και ένα άτομο, το οποίο είναι υπεύθυνο για να ψωνίζει και να προμηθεύει τους φιλοξενούμενους με ό,τι χρειάζονται και επιθυμούν. Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται η ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων (Ferrari, Lamborghini, Porsche, Maserati κ.α.), ενώ διατίθενται και εγκαταστάσεις για γκολφ.
menu απολαύσεων
Η αναζήτηση της τελειότητας που χαρακτηρίζει το Bulgari Hotel αποτελεί έμπνευση και για τη μαγειρική. Η κορυφαία ποιότητα, οι εκλεπτυσμένες γεύσεις και η δημιουργικότητα είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του εστιατορίου του ξενοδοχείου. Καινούρια συστατικά προστίθενται σε παραδοσιακά ιταλικά πιάτα απογειώνοντας τη γευστική απόλαυση. Το παραδοσιακό ιταλικό πρωινό εμπλουτίζεται με χαβιάρι απ’ το Ιράν, με σαμπάνια και αστακό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεσογειακών και διεθνών πιάτων. 


Βίκυ Κουλουρή 


(δημοσιεύτηκε στο περιοδικό adore το 2011)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου