Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΔΑ


Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου ανατρέχει στις πρώτες του συνεργασίες, εντοπίζει συνηθισμένα στιλιστικά λάθη και επιλέγει τα απόλυτα πέντε βασικά κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα.


Πώς ξεκινήσατε τα πρώτα σας βήματα στο χώρο της μόδας; 
Μετά τις σπουδές μου στο σχέδιο μόδας και το styling, εργάστηκα ως στιλίστας σε περιοδικά, τηλεόραση και δισκογραφικές. Λίγο πριν ξεκινήσω τη δική μου σειρά συνεργάστηκα, επίσης, με τον Άγγελο Φρέντζο. 
Υπήρξε κάποιος που σας βοήθησε σημαντικά στο ξεκίνημά σας;  
Αυτοί που με βοήθησαν σημαντικά και συνεχίζουν να με στηρίζουν είναι οι γονείς μου και η οικογένειά μου. Τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. 
Τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη σας, σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές; 
Κάθε δημιουργός ξεχωρίζει για τη ματιά του όσον αφορά τι στυλ και την αισθητική του. Η χαρά του είναι όταν η προσωπική του πρόταση γίνεται αναγνωρίσιμη και ο κόσμος εμπιστεύεται και επιλέγει τις δημιουργίες του. 
Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; 
Από τη ζωή μας σε όλες τις εκφάνσεις της. Μια ωραία εικόνα, ένας στίχος, μια μουσική είναι πολλές φορές ένα σημαντικό έναυσμα. 
Ποιον συγκεκριμένο Έλληνα σχεδιαστή ή σχεδιάστρια θαυμάζετε; 
Σε μια τόσο δύσκολη εποχή θαυμάζω και εκτιμώ όλους τους συναδέλφους μου για τον αγώνα που κάνουν και την επιμονή τους να παράγουν μόδα σε μια χώρα που δεν έχει βιομηχανική υποδομή, αλλά και κρατική υποστήριξη. Είναι τόσο δύσκολο ν’ ασχολείται κανείς με αυτό, που για να το κάνει, πάει να πει ότι το αγαπάει πραγματικά. 
Πώς θα χαρακτηρίζατε το προσωπικό σας στιλ; 
Ρομαντικό με ένα σύγχρονο μοντέρνο τρόπο. Θηλυκό, σοφιστικέ κι απέριττο. 
Ποια συνεργασία σας δεν θα ξεχάσετε ποτέ; 
Αυτή που με «πρωτοσύστησε» στην αγορά ως δημιουργό και δεν είναι άλλη από την πρώτη παρουσίαση των ρούχων μου στην θρυλική BETTINA της Αναγνωστοπούλου. 
Πείτε μας κάτι που δεν γνωρίζουμε για τον Δημήτρη Πέτρου.
Είναι τελειομανής και λατρεύει τα ταξίδια. 
Η κρίση σας έχει επηρεάσει; 
Σαφώς και με έχει επηρεάσει, όπως κι όλο το χώρο. Ωστόσο, προσπαθώ να τηναντιμετωπίσω σαν κίνητρο για να γίνομαι καλύτερος ανεβάζοντας τα standarts  στα προιόντα μου και δουλεόντας ακόμη πιο σκληρά. 
Ποια είναι τα συνηθισμένα στιλιστικά λάθη των γυναικών που βλέπετε γύρω σας; 
Λάθος χρώμα στα μαλλιά τους, επιμονή να «μπουν» σε μικρότερο νούμερο απ’ αυτό που τους ταιριάζει και κολακεύει το σώμα τους και έλλειψη φαντασίας στο συνδυασμό ρούχων και αξεσουάρ. 
Αποκαλύψτε μας τα βασικά κομμάτια που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της. 
Ένα καλοραμένο κοστούμι ανδρικού τύπου, ένα all-time-classic small black dress, ένα κομψό πανωφόρι, λίγες τσάντες και αρκετά παπούτσια.
Μελλοντικά σχέδια και όνειρα. 
Το να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά που αγαπάμε στις μέρες μας απαιτεί σχεδιασμό αν μη τι άλλο. Όνειρο αποτελεί πάντα η εξέλιξη και οι καλές συνεργασίες.


Βίκυ Κουλουρή  


(δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού adore)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου