Τρίτη 24 Απριλίου 2012

BRITTANY MURPHY


Ηθοποιός, τραγουδίστρια και πάνω απ’ όλα ένας χαρισματικός άνθρωπος με ταλέντο που φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Αφήνοντας τα πάντα πίσω της, μετακομίζει στην California για να ακολουθήσει το παιδικό της όνειρο και καταφέρνει να σφραγίσει με την ερμηνεία της το χώρο του κινηματογράφου και να γίνει μια από τις πιο ταλαντούχες νεαρές ηθοποιούς του Hollywood.

Μια μικρή σταρ γεννιέται
Η Brittany Murphy γεννήθηκε στην Ατλάντα το 1977. Οι γονείς της, Sharon και Angelo χώρισαν όταν ήταν μόλις 2 ετών. Η νεαρή σταρ έχοντας την υποστήριξη της μητέρας της, μετακόμισε αργότερα στο Los Angeles  για να ακολουθήσει  το όνειρό της, την υποκριτική. «Όταν ζήτησα από τη μητέρα μου να μετακομίσουμε στην California, πούλησε τα πάντα και μετακόμισε εκεί για μένα… Πάντα πίστευε σε μένα», επισημαίνει η Brittany. Ήδη από τα πέντε της χρόνια παρακολουθούσε εντατικά μαθήματα υποκριτικής,  έκανε θέατρο, χορό και τραγούδι. Η πρώτη της δουλειά ήρθε όταν ήταν μόλις 13, όταν και είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές νεανικές τηλεοπτικές σειρές. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το έκανε ως “Katherine” στο έργο «A View from the Bridge». Αργότερα, έγινε πολλή γνωστή μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες «Παντρευτείτε, χωρίστε, τελειώσατε», «8o Mίλι» και «Κορίτσια από σπίτι». Η νεαρή ηθοποιός είχε δανείσει τη φωνή της σε πολλά έργα κινουμένων σχεδίων, ενώ αργότερα αποκαλύφτηκε και το ταλέντο της στο τραγούδι. «Η φωνή μου όταν τραγουδάω είναι πολύ διαφορετική. Το κρατούσα πάντα μυστικό και ποτέ δεν το εκμεταλλεύτηκα, γιατί ήθελα να μάθω να δουλεύω πίσω από το μικρόφωνο, στο στούντιο ηχογράφησης. Πολλοί τραγουδιστές δεν ξέρουν καν ότι εγώ ήμουν που τους ηχογραφούσα», ομολογεί η Brittany. 
«Αρραβωνιαστείτε, χωρίστε, τελειώσατε»
Στην προσωπική της ζωή, πολλοί μιλούν για τις ασταθείς σχέσεις της πριν γνωρίσει και παντρευτεί το σεναριογράφο, Simon Monjack. Στα γυρίσματα της ταινίας “Just Married” , η Brittany γνώρισε τον γνωστό σε όλους Ashton Kutcher , με τον οποίο είχε σχέση για αρκετό καιρό. Πριν τελικά παντρευτεί, είχε αρραβωνιαστεί όχι μία, αλλά δύο φορές. Πρώτα με έναν manager, τον Jeff  και μετά με ένα βοηθό παραγωγού, τον Joe Macaluso. Τελικά, η σχέση της και με τους δύο κατέρρευσε, ενώ αμέσως μετά γνώρισε μέσα από κοινούς γνωστούς το σύζυγό της, Simon. Τρία χρόνια μετά, ο τύπος μιλούσε για ανησυχητική απώλεια βάρους της ηθοποιού, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίστηκαν την εξάρτησή της από την κοκαίνη. Η ίδια μιλώντας σε περιοδικό διευκρινίζει ότι: «Όχι απλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου».
Έτσι ξαφνικά
Το 2009, όταν η Brittany ήταν μόλις 32 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή στο διαμέρισμα της στο Los Angeles, όπου διέμενε με το σύζυγό της. Η ταλαντούχα ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της από τη μητέρα της, η οποία κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Όταν ήρθαν ήταν ήδη αργά. Η Brittany είχε ήδη καταρρεύσει. Κανείς δε γνωρίζει την επίσημη αιτία του θανάτου της. Πολλοί μίλησαν για ένα «κοκτέιλ» συνταγογραφούμενων φαρμάκων που πήρε ύστερα από μια σειρά πλαστικών, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο. Ο ιατροδικαστής, μίλησε τελικά για ένα είδος πνευμονίας σε συνδυασμό με αναιμία το οποίο οδήγησε στο θάνατό της σε συνδυασμό με φάρμακα που έπαιρνε για τη γρίπη που αντιμετώπιζε. Κάποια στιγμή, ανακοινώθηκε από το Υγειονομικό Τμήμα ότι στο  πολυτελές σπίτι της  στο Hollywood βρέθηκε τοξική μούχλα, η οποία σταδιακά συνέβαλε σε δηλητηρίαση της Brittany. Ο ιατροδικαστής απέρριψε  τελικά αυτήν την αιτία. Πέντε μήνες μετά, ξαφνικό θάνατο βρήκε και ο σύζυγός της στο ίδιο διαμέρισμα και η τοξική μούχλα ξαναήρθε στο προσκήνιο ως πιθανότερη αιτία του θανάτου και των δύο. Τελικά, ο ίδιος ιατροδικαστής, επέμεινε και πάλι στο συνδυασμό πνευμονίας και αναιμίας που αποδείχθηκε μοιραίος για το σύζυγο της Brittany, ο οποίος αντιμετώπιζε τότε και προβλήματα καρδιάς.
Η αληθινή Brittany
Όλοι μιλούσαν για μια Brittany που δούλευε σκληρά για να είναι ευτυχισμένη, που αποζητούσε αγάπη και επιβεβαίωση συνεχώς. Οι στενοί της συνεργάτες μιλούν για μια τραγική απώλεια νεανικού ταλέντου. Σε μια από τις τελευταίες τις ταινίες, με τίτλο «Deadline»  η αφίσα της ταινίας τη δείχνει νεκρή σε ένα μπάνιο, όπως ακριβώς βρέθηκε από τη μητέρα της στην πραγματικότητα. Η αφίσα τελικά αποσύρθηκε. Τελικά, η Brittany πρόλαβε να ολοκληρώσει και την τελευταία της ταινία με τίτλο «Abandoned». Oι συνεργάτες της υποστηρίζουν ότι ο χαρακτήρας της κοπέλας που υποδύεται είναι δυναμικός και έξυπνος και ότι αυτός είναι ο τρόπος που θέλουν να την θυμούνται.
10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την Brittany Murphy
1.O Ashton Kutcher δήλωσε μετά το θάνατό της ότι «Ο κόσμος έχασε μια μικρή ηλιαχτίδα».
2. Ήταν εργασιομανής και δήλωνε ότι δεν έβγαινε πολύ από το σπίτι, παρά μόνο για να πάει στη δουλειά.
3. Όταν ήταν 9 ετών έπαιζε ήδη σε πολλές θεατρικές παραγωγές.
4. Στα 13 της είχε ήδη manager.
5.Υπήρξε τραγουδίστρια του συγκροτήματος  Blessed Soul”.
6.  Έχει δανείσει τη φωνή της στο “Happy feet”, ενώ δήλωσε ότι ο ρόλος πιγκουίνου που υποδυόταν ήταν ένας από τους ρόλους που της ταίριαξε απόλυτα.
7. Το 2009, στα γυρίσματα της ταινίας “The Caller” στο Πουέρτο Ρίκο αντικαταστάθηκε από τη Rachelle Lefebvre, γιατί αντιμετώπιζε «δυσκολίες δημιουργικότητας».
8.Το 2010 θα εμφανιζόταν στην ταινία  του Stallone «Οι Αναλώσιμοι».
9. Τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής της, η μητέρα της έμενε μαζί της και με το σύζυγό της.
10. Η Brittany και ο σύζυγός της έχουν ταφεί ο ένας δίπλα στον άλλον. 

Βίκυ Κουλουρή 


(δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού adore)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου